Uluslararası/Türkiye Finansal Raporlama Standartları Açısından Konsolide Finansal Raporlama Yrd. Doç. Dr. İlker Kıymetli Şen, Yrd. Doç. Dr. Derya Üçoğlu, Doç. Dr. Serkan Terzi  - Kitap
Uluslararası/Türkiye Finansal Raporlama Standartları Açısından

Konsolide Finansal Raporlama

1. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
319
Barkod:
9786053271659
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
205,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
IASB tarafından yayınlanan ve 2013 yılından itibaren yürürlüğe sokulan yeni konsolidasyon standardının incelendiği bu kitabın ilk bölümünde uluslararası muhasebe ve finansal raporlama standartları genel olarak ve tarihsel gelişim açısından incelenmiştir. İkinci bölümde KOBİ'ler açısından konsolidasyonda dikkat edilecek hususlar ve tam setten farkları ana hatlarıyla açıklanmıştır. Üçüncü bölümde konsolidasyonun ortaya çıkmasındaki ilk halka olan işletme birleşmeleri açıklanmıştır. Dördüncü, beşinci ve altıncı bölümlerde 2014 yılından itibaren yürürlüğe giren müşterek anlaşmalar, iş ortaklıklarındaki ve iştiraklerdeki yatırımlar açıklanmıştır. Yedinci bölümde UFRS 10 kapsamında hazırlanacak olan konsolide finansal tabloların nasıl oluşturulacağı, konsolide finansal tabloların kapsamı ve düzenlenmesindeki özellikli durumlar incelenmiştir. Son bölümde ise konsolide finansal tabloların hazırlanmasında uygulama örnekleri sunulmuştur.
Bu kitabın hazırlanmasına esas teşkil eden standartlar; UFRS 3 "İşletme Birleşmeleri", UFRS 10 "Konsolide Finansal Tablolar", UFRS 11 "Müşterek Anlaşmalar", UFRS 12 "Diğer İşletmelerdeki Paylara İlişkin Açıklamalar", UMS 27 "Bireysel Finansal Tablolar", UMS 28 "İştiraklerdeki Ve İş Ortaklıklarındaki Yatırımlar" ve KOBİ UFRS'dir.
Kitap çalışmasında bu standartlar esas alınmak üzere ilgili diğer standartların hükümleri de sunulmuştur. Çalışmada standartların esas alınması nedeniyle, metin içinde paragraflardan ziyade standardın kendisine atıf yapılması tercih edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına Genel Bakış
.
Tam Set ve Kobi'ler Açısından Uluslararası Finansal Raporlama Standartları
.
İşletme Birleşmeleri
.
Müşterek Anlaşmalar
.
İştiraklerdeki Yatırımların Muhasebeleştirilmesi
.
İş Ortaklarındaki Yatırımların Muhasebeleştirilmesi
.
Konsolide Finansal Tablolar ve Konsalidasyon İşlemleri
.
Temel ve Kapsamlı Uygulama Örnekleri