Vergi Politikaları ve Baskı Grupları Dr. Hakan Ay  - Kitap

Vergi Politikaları ve Baskı Grupları

2. Baskı, 
Mart 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
226
Barkod:
9789944719131
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bir maliyeci olarak siyaset biliminin inceleme alanına da giren bir konuda kitap çalışması yapma fikri, bugüne kadar bu alanda doktora düzeyinde bir çalışma yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu alanda çalışma yapmanın zorluklarını bilmeme rağmen Vergi Politikalarının Uygulanmasında Ekonomik Çıkar Gruplarının Rolü'nü konusunu seçtim. Vergi politikalarının oluşumunda yada uygulanmasında ekonomik baskı gruplarının ilişkisi bilinmesine rağmen, bu ilişkiyi somutlaştırmak pek kolay değildir.
"Rüşvetin bile belgelendiği" günümüzde bu ilişkileri somutlaştırmak neden mümkün olmasın diye bir soru akla gelebilir. Ancak ekonomik baskı grupları–vergi politikası ilişkisini somut bir biçimde belgelemek mümkün olmasa bile verdiğimiz örnekler ve bu örnekler için yaptığımız yorumlar bu ilişkiyi önemli ölçüde somutlaştırmaktadır.
İşte bu çalışmada biz konuyu baskı gruplarının mali ve ekonomik alandaki, özellikle vergi ile ilgili kanuni düzenlemeler üzerindeki etkilerini Türkiye deneyimi çerçevesinde inceledik. Baskı gruplarının kanuni düzenlemeler üzerindeki etkilerinin tam anlamıyla belirlenmesinin kolay olmaması, Türkiye uygulamasından seçtiğimiz örneklerde güçlüklerle karşılaşmamıza yol açmıştır. Fakat, baskı gruplarının etkinliklerinin mümkün olduğunca belirgin olduğunu düşündüğümüz örneklere yer verdik.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Baskı ve Çıkar Grupları: Tanımı, Tipolojileri, Etkinliği ve Etkileme Alanları
.
Kamu Ekonomisi – Ekonomik Baskı Grupları İlişkisi
.
Türkiye'de Baskı Gruplarının Lehine Olan Kanuni Düzenlemelerden Seçilmiş Örnekler