Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2017 (3 Cilt) Komisyon  - Kitap

Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2017

(3 Cilt)

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
1736
Barkod:
9786059146289
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin hazırlanmasında gerekli güncel mevzuat bilgisini içermekte olup, temel vergi hukuku kavramlarını ve Türk Vergisi Sistemine ilişkin temel uygulamaları içermektedir.
BDK hazırlama komisyonu; mükelleflerin, vergi alanında çalışma yapan akademisyenlerin ve 3568 sayılı Kanun kapsamındaki meslek mensuplarının tereddüt ettikleri hususlar ile en çok özelge istenen ve en fazla Yargıya intikal eden hususları tarayarak belirlemiş, çözüm bekleyen bu konuları sizlere aktarmaktan öte, çözümlerini de sizlerle paylaşmayı amaç edinmiştir.
Bu çerçevede, Beyanname Düzenleme Kılavuzu'nda öncelikle "Temel Vergi Kanunları" sistemli bir şekilde sunulmuş, tebliğler, iç genelgeler, özelgeler ve içtihat oluşturacak yargı kararları taranarak gerekli açıklamalar yapılmış, vergisel müesseselerin işleyişine yönelik olarak olabildiğince çok örneğe, ayrıca TTK ve SPK hükümlerine de yer verilmiştir.
Kılavuzumuz, Maliye Bakanlığı bünyesindeki birimler ile ilgili diğer birimlerin eğitim programlarında, denetim elemanlarının mesleki sınavları, S.M.M.M. ve Y.M.M. adaylarının mesleki sınavlarında yıllardır kullanılan bir kaynak olma özelliği taşımaktadır.
Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2017
1.Ciltte; Gelir Vergisi Kanunu Hükümleri ile kanunu açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.
2.Ciltte; Kurumlar Vergisi Kanununa ait madde hükümleri ile bu kanunu yakından ilgilendiren diğer tüm unsurlar açıklanmaktadır.
3.Ciltte; Vergi Usul Kanunu tüm ayrıntılarıyla irdelenmekte, mukteza ve yargı kararları ile kullanıcıların bilgisine sunulmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gelir Vergisi
.
Kurumlar Vergisi
.
Vergi Usul Kanunu
.
Gelir Vergisinin Konusu
.
Gelir Vergisinin Esasları
.
Gelirin Şahsiliği
.
Gelirin Genelliği
.
Beyan Esası
.
Takvim Yılı Esası
.
Gelirin Gerçek ve Safi Olması
.
Gelirin Elde Edilmiş Olması
.
Gelir Vergisi Mükellefi
.
Tam Mükellefiyet
.
Dar Mükellefiyet