Anayasa Hukuku Dersleri (Genel Esaslar) Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu  - Kitap

Anayasa Hukuku Dersleri

(Genel Esaslar)

17. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
486
Barkod:
9786258200966
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
505,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anayasa Hukuku Genel Kuramına Giriş niteliği taşıyan Anayasa Hukuku Dersleri, "insan haklarına dayanan demokratik hukuk devleti"ne giriş şeklinde de anlaşılabilir.
Anayasa hukuku dersleri, üçlü plan hiyerarşisine dayanıyor. Şöyle ki; üç kısımdan oluşan kitap, her kısımda üçer olmak üzere dokuz bölüm şeklinde tasarlanmış. Anayasa ve hukuku başlıklı giriş bölümü, her üç kısım ve dokuz bölüm için genel çerçeveyi sunmaktadır.
Kısımlar, anayasa hukukunun üç ana konusu ekseninde tasarlanmış:
-Kurumsal Anayasa Hukuku; Devlet ve siyasal iktidar, erkler (iktidarlar) ayrılığı (yönetim biçimleri ve devlet biçimleri) ile demokrasi ana başlıklarını inceleme konusu yapmaktadır.
-Özgürlükler Anayasa Hukuku; özgürlük ve hakları, kavramlar, temeller ve kaynaklar açısından açıkladıktan ve hukuki rejimleri üzerine genel bilgiler verildikten sonra, ulusal ve uluslararası güvence sistemi ile tamamlanmaktadır.
Anayasa Usul Hukuku veya Anayasa Yargısı; anayasal yargı modelleri, anayasaya uygunluk denetimi, anayasa yargısının işlevi ve meşruluğu konularını ele almak suretiyle kitap için de tamamlayıcı bir özellik taşımaktadır.
Ele aldığı konulara yaklaşım tarzından hareketle, Anayasa hukuku derslerinin üç özelliği vurgulanabilir: kapsayıcılık, uluslararası boyut ve konuların işleniş tarzı. Anayasa hukuku genel kuramını "ülke-insan-devlet" ekseninde tasarlama gereği, kitabın kapsayıcı özelliğini ifade eder.
Uluslararası boyut, anayasa hukukunun uluslararasılaşması ve uluslararası hukukun anayasallaşması kadar ulus-ötesi anayasacılık öğelerini de kapsamına alıyor.
İçerik ve konuların işleniş tarzında ise, geniş bir kaynakçanın etkisi kadar, ulusal ve uluslararası ölçekte kırk yıllık anayasa hukuku ders deneyimleri de belirleyici olmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa Hukuku
.
Kurumsal Anayasa Hukuku
.
Özgürlükler Anayasa Hukuku
.
Anayasal Usul Hukuku
Kitapla İlgili Kategoriler