İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Uygulamaları Prof. Dr. M. Şerif Şimşek, Prof. Dr. Adnan Çelik, Doç. Dr. Ayten Akatay  - Kitap

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Uygulamaları

3. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
392
Barkod:
9786059831710
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
245,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüz iş dünyasında yaşanan değişim ve yenilikler örgütleri de etkisi altına alarak piyasadaki rekabetin yapısını da değiştirmiştir. Çalışma yaşamında bu değişimin hızını yakalamak, çağa ayak uydurabilmek; günümüz örgütlerinin sahip olduğu en değerli hazine olan insan kaynağını en iyi şekilde yönetmek ve sonuçta çalışma yaşamında mutlu, tatmin olmuş bir işgücü yaratmakla mümkündür. Bunun sağlanabilmesi için bireyin temel ihtiyaçları doğrultusunda ortaya koyduğu kendi bireysel hedefleri ile çalıştığı örgütün geleceğe dönük hedefleri arasında eşgüdüm sağlanarak yapmakta olduğu işi daha iyi yapabilmesi için mevcut yeniliklerin geliştirilmesi ve ilerde üstlenebileceği pozisyonlara yerleşme olanağının tanınması gerekmektedir. Bu durum karşımıza "İnsan Kaynakları Yönetimi" konusunu çıkarmaktadır.
Ayrıca, işgücü devir hızının yüksekliği, verimliliğin arttırılması, çalışanların beklentilerini uzlaştırma ihtiyacı vb. gibi insan kaynakları sorunlarına çözüm aranmaya çalışılması kariyer planlama ve geliştirmeye duyulan ihtiyacı sürekli artırmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramı, Kapsamı ve Temel Boyutları
.
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
.
Kariyer Kavramı, Kapsamı ve Temel Boyutları
.
Örgütlerde Kariyer Yönetimi
.
Gelecekte Kariyer Yönetimi ve Güncel Sorunlar