Ulus Devletin ve Modern Yurttaşlığın Oluşumunda ve Gelişiminde Düzenli Ulusal Orduların Rolü Ali Saçar  - Kitap

Ulus Devletin ve Modern Yurttaşlığın Oluşumunda ve Gelişiminde Düzenli Ulusal Orduların Rolü

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
461
Barkod:
9786257598033
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, ulus devletin ve modern yurttaşlığın oluşumunda ve gelişiminde düzenli ulusal orduların rolü incelenmektedir. Dolayısıyla, bu kavramların ortaya çıktığı ve gelişimini sürdürdüğü yer ve zaman, çalışmanın kapsamını belirlemektedir. Tarihsel olarak modern topluma odaklanan çalışma, mekansal olarak Kuzey Amerika ve Batı Avrupa veya başka bir deyişle Atlantik coğrafyasına odaklanmaktadır. Bunların yanında, İkinci Dünya Savaşı öncesi Almanya (ve Prusya) ve Türkiye Cumhuriyeti (ve Osmanlı) örnekleri de temel verileri sağlamaktadır.
Çalışmada, ilk aşamada, Amerikan ve Fransız devrimlerinden başlanarak, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'na kadarki süreçte, klasik ulus devlet ve düzenli ulusal ordu yapılanmasının oluşumu ve modern yurttaşın askeri yönünün inşası üzerinde durulmaktadır. İkinci aşamada, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanılan köklü dönüşüm, insan haklarına dayalı Birleşmiş Milletler sisteminde uluslararası savaş politikası ve uluslararası savaş teşkilatı oluşturma çabası ekseninde, klasik ulus devlet ve modern yurttaşın dönüşümü boyutuyla ortaya konulmaya çalışılmaktadır.
Çalışma sonucunda, düzenli ulusal orduların ulus devletin en temel unsurlarından birisi olduğu, modern yurttaşlığın askeri yönünün sivil yönünden ayrılamayacağı ve İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki gelişmelere rağmen bunların önemini yitirmediği, sadece dönüşüm geçirmekte olduğu tespit edilmiş. Hukuki özne olarak ulus devlet, yerini kesin biçimde ulusaşırı, uluslararası veya ulusüstü bir siyasi iktidar tipine bırakmamıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ulus Devlet ve Düzenli Ulusal Ordunun Oluşumu
.
Askeri Yönüyle Modern Yurttaşlığın Oluşumu
.
İnsan Haklarına Dayalı Uluslararası Barış Ortamında Düzenli Ulusal Ordunun ve Yurttaş Askerin Dönüşümü