ABD ve Türkiye'de Yaşayan Müslüman ve Gayrimüslim Cemaatlerin Dini Müzik Algılarının Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi Duygu Turan  - Kitap

ABD ve Türkiye'de Yaşayan Müslüman ve Gayrimüslim Cemaatlerin Dini Müzik Algılarının Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
207
Barkod:
9786053445395
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
100,00
İndirimli (%10):
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Din ve müzik yaratılıştan itibaren varlığını sürdüren iki kavramdır. Hemen hemen dünya üzerindeki ilahi ve mahalli tüm dinlerin bir müziğinden bahsetmek mümkündür. Dinlerin ve dini müziğin çeşitliliği kendi aralarında bir farklılık doğurmaktadır. Bunun yanında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da dini müzik algılarının farklı oluşudur. İşte bu algının tespit edilmesi amacıyla ABD, Portland'daki Müslümanlar, ABD, Portland'daki Gayrimüslimler, İstanbul'daki Müslümanlar ve İstanbul'daki Gayrimüslimler olmak üzere dört farklı gruba anket çalışması uygulanmıştır.
Uygulanan anket yirmi sorudan oluşup katılımcıların demografik bilgilerinin yanında müzik ile olan ilişkileri, dini müzik bilgileri ve dini müzik algılarını öğrenmeye yöneliktir. Toplamda Portland ve İstanbul'da 244 kişi ankete katılmıştır.
Dini Müziğin kaynağı konusunda da dört grubun ortak fikri dini müziğin kaynağının "ilahi" oluşudur.
Son olarak dört farklı grup arasında dini müzik algılarının farklılıkları tespit edilmiş olsa da ortak bir çok benzerliklerin varlığından da bahsedilmiştir.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler