Eğitim Programı John Franklin Bobbitt  - Kitap

Eğitim Programı

1. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
286
Barkod:
9786053189572
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
196,00
İndirimli (%10):
176,40
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
John Franklin Bobbitt'in Eğitim Programı isimli bu kitabı, isminde eğitim programı ifadesini taşıyan, (kendi döneminin) bilimsel bakış açısıyla yazılmış bilinen ilk kitaptır. Dolayısıyla bu kitabın okunması, eğitim programları alanının bir çalışma alanı olarak kabul edilmesini sağlayan ilk ve aynı zamanda en temel eserlerden birini okuma anlamına gelir.
Kitabı okudukça eğitim programları alanının nereden başlayıp nerelere gelmiş olduğunu biraz da olsa kestirebilir duruma geleceksiniz. Biraz da abartıyla denebilir ki Öklid'in Ögeler'i matematik için, Newton'ın Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri fizik için ne ise Eğitim Programı da eğitim programları için odur. Bu tür eserlerin anlamlılığını var eden; içeriklerinin, yöntemlerinin, söylemlerinin vb.nin doğru veya yanlışlığından, günümüzde geçerliliği-geçersizliğinden ziyade alana getirdikleri ufuk ve etkidir. Bu bağlamda kitap sizi, 20. yüzyılın başlarına, daha açık bir ifadeyle kocaman fabrikalar diyarına, sosyal verimliliğin ölçüt olduğu dönemlere götürerek hem eğitim programları tarihinin hem de kitabın kendinin eğitim programları tarihindeki yerinin anlamlılığını görmenize katkı sağlayacaktır.
Kitabı okuduğunuzda içerik olarak kendinizi Charlie Chaplin'in Modern Zamanlar'ını izlemiş gibi hissedecek, Şarlo'yu daha iyi anlar hâle geleceksiniz. Henüz Modern Zamanlar'ı izlemediyseniz, önce bu kitabı okuyup sonra filmi izlemeniz veya tam tersini yapmanız tamamen size kalmış kişisel bir karar! Eğitim programları alanında çalışanlar başta olmak üzere eğitim bilimciler, öğretmenler ve eğitime ilgi duyan genel okuyucu kitaba ilgi duyabilir.
(Tanıtım bülteninden)