Atatürk Döneminde Bankacılık Ekonomik Liberalizmden Devletçilik Politikasına Geçiş ve Günümüze Etkileri Naci Yılmaz  - Kitap

Atatürk Döneminde Bankacılık

Ekonomik Liberalizmden Devletçilik Politikasına Geçiş ve Günümüze Etkileri

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
290
Barkod:
9786052587263
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk'ün liderliğinde 1923-1938 döneminde uygulanan makro iktisadi politikaların Türk bankacılık sistemine etkileri orijinal belgelere dayalı olarak araştırılmaktadır. Bu kapsamda, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi'nden elde edilen tarihi belgeler başta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zabıt Cerideleri, Merkez Bankası Bültenleri ve Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri sık kullanılan kaynaklar arasında yer almışlardır.
Kitapta, günümüz Türk Bankacılık sisteminin işleyişini etkileyen temel yapının aslında 1923-1938 Atatürk döneminde biçimlendirildiğinin bir tespiti yapılmaktadır. Karma ekonomik sistem, tasarruf fikrinin gelişimi, İzmir İktisat Kongresi, bankacılıkla ilgili ilk yasal düzenlemeler, buhrana karşı alınan tedbirler, milli ekonomi yaratma çabaları ve ulusal bankacılık eğilimleri, sanayileşme ve bu sürecin finansmanı hepsi birden bu dönemi ve daha sonraki bankacılığı derinden etkileyen unsurlar olmuşlardır. Kuşkusuz, Atatürk ve ekonomi kurmaylarının sağlam iktisadi düşünce ve uygulama etkinliği Türk bankacılık sisteminin oluşumunda çok önemli bir faktör olmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)