Meslek Yüksekokulları İçin İşletme Hasan Altın, Emine Başar, Sibel Doğan  - Kitap
Meslek Yüksekokulları İçin

İşletme

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786053953975
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletme bilimi, insan ihtiyaçlarını karşılamak için bilgi, insan, teknoloji, finansal kaynak ve bunun gibi günümüzdeki üretim faktörlerini en etkin ve verimli şekilde kullanarak ilk önce uzun dönemde kâr, süreklilik ve sosyal sorumluluk amaçlarını yerine getirmek için ekonomik mal ve hizmet üretmek için kurulmuş ekonomik birimleri inceleyen bilim dalıdır.
Bu kitap temel hedef olarak, gelişen ve küreselleşen dünyada çağdaş işletmeciliğin temel kural ve ilkelerini teorik ve uygulamalı biçimde ülkemizin şartlarına uygun şekilde vermeyi amaç edinmiştir. Ayrıca bu kitapta sosyal konulara analitik bakış açısı kazandırılarak kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılması ile ülke ekonomisinin verimli biçimde yönetilmesine katkı sağlamak, işletme kavramını, işletmelerin yerine getirdiği işlevleri, iç ve dış çevresini tanıyıp analiz yapabileceğiniz bilgileri bulacaksınız. İşletmeler, birtakım amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelen hammadde, makine, insan ve organizasyon gibi üretim araçlarının uygun bileşiminden oluşmuş kuruluşlardır.
Günümüz yöneticileri, bulundukları alanda çalışma koşullarını etkileyen faktörleri bilmek, çalıştırdıkları personelin davranışlarını önceden bilmek istemektedirler. Kişilerin davranışlarının önceden belirlenebilmesi, toplumun çeşitli özelliklerinin bilinmesiyle mümkündür. Çünkü işletmelerin faaliyet alanları toplumun kendisidir. Bir yönetici için, işletmenin çalışma şeklini ve faaliyetlerinin sonucunu etkileyen belirli insan topluluklarınca oluşturulan inançlar, değerler, örf ve adetler ile diğer kişilerarası ilişkilerden oluşan kültürler büyük önem taşımaktadır. Kitapta işletme ile ilgili kavramlar, işletmenin amacı ve diğer bilimlerle ilişkisi, işletme türleri, işletmelerin kuruluş yeri seçimi ve kuruluşu, işletmelerde büyüme ve küçülme, işletmelerin fonksiyonları ile işletmenin sorumlulukları konularına yer verilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler