Karmaşanın Bilimi Kaos Prof. Dr. Reşat Kasap, Doç. Dr. Erol Kurt  - Kitap
1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
214
Barkod:
9786051331300
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Doğanın ve bilimin karmaşık yüzünü şekillendiren doğrusal–olmayan ve kaotik olayların disiplinlerarası bir anlayışla anlatıldığı bu kitapta bilim insanlarının, doğanın en karmaşık süreçlerini irdelemeleri için ne gibi metotlar ve çalışmalar yaptığı ele alınmıştır. Doğrusal olmayan sistemler ve kaos alanında hem akademik hem de popüler bilim bakış açısıyla kaleme alınmış bu eser, dinamik biliminin geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Mühendislik, fizik, kimya, matematik, biyoloji, istatistik gibi farklı alanlarda çözümü aranmasına rağmen genellikle çok disiplinli bir yaklaşımla çözümü mümkün olan kaotik olayların anlaşılmasında kullanılan kavramların, modellerin ve terimlerin hem deneysel hem teorik yanları geniş bir perspektifte anlatılmıştır.
Bu eserde son yıllarda sıkça duyageldiğimiz kaos bilim dalının neyi konu aldığı, ne işe yaradığı ve temelde ne türden sorunlarımızı çözdüğü beş bölüm halinde ele alınmaktadır.
Kaotik dinamiğin teorik ve deneysel temelleri yanında felsefi getirilerinin de tartışıldığı popüler bilim tarzındaki bu eseri; okuyucu, kendi amacına uygun olarak lisans ve lisans üstü düzeyde kaynak ya da ders kitabı niteliğinde de kullanabilir.
Bu kitabın yurdumuzda kaos üzerine yazılmış bulunan diğer kitaplardan en önemli farkı; çeviri olmaması, literatür bilgisi yanında yazarların bu alandaki özgün akademik çalışmalarını da içermesidir.
Kitapla İlgili Kategoriler