İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı Tasarrufun İptali Davaları Hasan Özkan  - Kitap
İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı

Tasarrufun İptali Davaları

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786054847372
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Açıklamalı - İçtihatlı İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı adlı yapılan on üçüncü kitabını oluşturan işbu kitapta, İcra ve İflas Yasası'nın 277. maddesinden 284. (dahil) maddesine kadar hükümleri inceleme konusu yapılmıştır.
Bu çalışmada; Borçlunun Tasarrufunun İptali Davaları, İptal Davalarında Görevli ve Yetkili Mahkeme, Davacı, Davalı, Dava Açma Koşulları, Dava Açma Süresi, Göz önünde Tutulacak Hususlar Haciz ve İflas Yoluyla Takipte Davacı, Aciz Belgesine Dayanan İptal Davaları, Tasarrufun İptali, Dayanak Yapılacak Aciz Belgelerinin Çeşitleri, (Amme) Kamu Alacaklarında İptal Davası Açılması, İvazsız Tasarrufların Butlanı, Acizden Dolayı Butlan, Zarar Verme Kastından Dolayı İptal, İptal Davalarında Yargılama Usulü, İflas Davasında Davalı, İadenin Şümulü, İflasta İptal Davası ve Hak Düşürücü Süreler ile Bu Davalarda Alacaklı ve Borçlunun 3. Kişilerin Durumu, Mahkemelerde Göz Önünde Tutulacak Hususlar ile Sunulacak Deliller ve İspatlama Yollan ayrı ayrı açıklanmış, dava dilekçe örnekleri ile Yargıtay'ın yerleşmiş kararları da her konunun sonunda gösterilmiştir.
İcra ve iflas Yasası madde hükümlerinin de yukarıda sözünü ettiğimiz İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı yapıtın biçim ve yöntemi göz önünde tutularak açıklanmasında titizlik gösterilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra Mahkemesinde Uygulanacak Basit Yargılama Hukuku
.
Borçlunun Tasarruflarının İptali (Bozulması) Davaları
.
İvazsız Tasarrufların Butlanı
.
Acizden Dolayı Tasarrufların Butlanı
.
Zarar Verme Kastından Dolayı Tasarrufların Butlanı
.
Tasarrufun İptali Davalarında Yargılama Usulü
.
Tasarrufun İptali Davasında Davalı
.
Tasarrufun İptalinde İade
.
Tasarrufun İptalinde Hak Düşürücü Süreler
Kitapla İlgili Kategoriler