Toplumsal Açıdan Yaşam Kalitesi Doç. Dr. Faruk Sapancalı  - Kitap

Toplumsal Açıdan Yaşam Kalitesi

1. Baskı, 
Aralık 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
224
Barkod:
9789756146385
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yaşam kalitesi son yıllarda tüm dünyada giderek artan oranda ilgi uyandıran bir kavram haline gelmiştir. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde günlük yaşamda, gazete ve dergi yazılarında, akademik tartışmalarda ve siyasal söylemlerde de sıkça kullanılmaktadır.
Sosyal ve ekonomik politikalar üzerinde güçlü bir etkisi olan yaşam kalitesi kavramı; kent planlaması, sosyal ve ekonomik göstergelere ilişkin araştırmalar, sağlık, işletme yönetimi, pazarlama, felsefe ve psikoloji gibi birçok farklı disiplinin ve çalışma alanının kapsamına girmektedir. Ancak ülkemizde sağlık ve kişisel gelişim araştırmaları dışında sosyal bilimler alanında gerek kavramsal gerekse de görgül düzeyde yeterince ele alınmış bir konu değildir.
Elinizdeki kitap, hem kavramsal ve kuramsal düzeydeki bu eksikliği bir ölçüde gidermeye çalış–makta hem de yaşam kalitesi bileşenlerini sosyal politikacı bakış açısıyla değerlendirmektedir. Ayrıca bugüne kadar yapılmamış olan mutluluk ve yaşam tatmini gibi öznel kavramları sosyal politika alanına taşımayı ve tartışmayı amaçlamaktadır