İlkokuma Yazma Programı ve Öğretimi Doç. Dr. Süleyman Çelenk  - Kitap

İlkokuma Yazma Programı ve Öğretimi

7. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
285
Barkod:
9786055985011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Okuma, günümüzde en temel bilgi edinme yollarının başında gelmektedir. Yazma ise, duygu, düşünce ve izlenimleri açığa vurmanın bir aracıdır. Bu iki etkinlik, bu öneminden dolayı, toplumda kabul görmenin ve bir yer edinmenin en temel araçlarıdır. Kişinin hayattaki başarısı, bir ölçüde sahip olduğu okuma–yazma becerisinin niteliğiyle eş değerlidir. Sadece okur–yazar olmak yaşam başarısı için yeterli olmamaktadır.
Günümüzde hızlı okuma teknikleriyle dakikada 2000–3000 sözcüğün okunabildiğinden söz edilir olmuştur. İnsanın artık başarılı olabilmesi için başka seçeneği yoktur. Çünkü günümüz dünyasında bilgi patlaması yaşanmaktadır. Bu gelişmelerin hızla izlenmesi ve toplum yaşamındaki yerini alması gerekmektedir.
Bui kitap, oturup hayali tasarımlar yapan bir yazarın düşlerinin ürünü değildir. Aksine, 28 yıllık meslek yaşamının yedi yılını sınıf öğretmeni olarak birinci sınıfta ilkokuma–yazma öğreterek, iki yıl süren ilköğretim müfettişliği döneminde sınıfta ilkokuma–yazma öğreten öğretmenlerin karşılaştıkları sorunları gözleyerek, geri kalan kısmı da sınıf öğretmeni yetiştiren kurumlarda; "Başarılı bir ilkokuma–yazma öğretimin nasıl olur?" sorusuna yanıt arayarak geçişen bir meslek adamının deneyimlerinin bir ürünüdür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlkokuma – Yazma Öğretiminin Temelleri
.
İlkokuma – Yazma Öğretim Yöntemleri
.
Çağdaş Öğretim Yaklaşımları ve İlkokuma – Yazma Öğretimi
.
Öğrenme ve Öğretme Etkinlikleri
.
MEB İlköğretim Okulları İlkokuma – Yazma Öğretim Programı