Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana–Baba–Çocuk İlişkileri Tarık Solmuş  - Kitap

Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana–Baba–Çocuk İlişkileri

Tarık Solmuş (Editör)

1. Baskı, 
Kasım 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
496
Barkod:
9786053954187
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, ister bir romantik ilişkide ister evlilikte olsun ortaya çıkabilecek uyum sorunlarını, çatışmaları, öfke patlamalarını, güç dengesizliklerini, stresi, yoğun kaygıyı, depresyonu, eşe ve çocuklara yönelik şiddeti ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarını incelemektedir. Eşlerin birbirlerinin davranışlarına yönelik açıklamalarını/ atıflarını, algılarını ve bu algıların ya da açıklamaların yaşadıkları ilişkinin kalitesini, uyumunu ve doyumunu nasıl etkilediğini gözden geçirmektedir. Boşanmanın gerek "eş"ler gerekse çocuklar üzerinde nasıl bir etkisinin olabileceğine ve bu tür bir durumda da çözüm olarak nelerin yapılabileceğine odaklanmaktadır.
Ailenin ve çocukların geçirdikleri yaşam evrelerini, bir insanın bebeklikten yetişkinliğe kadarki gelişiminde kendisini duygusal ve düşünsel olarak nelerin beklediğini değerlendirmektedir. Çocuklarda fiziksel, sosyal, ahlaki, zekâ, algı, bellek, dil/konuşma, cinsel kimlik, özsaygı ve özgüvenin nasıl geliştiğini, bu gelişim sürecinde ne tür sorunlar yaşayabildiklerini ve bu sorunların aile içi ilişkileri nasıl biçimlendirdiği incelenmektedir.
Özellikle ergenlik döneminde görülen intihar, kendine zarar verme, madde bağımlılığı, yeme bozuklukları gibi davranışların kökenlerini irdeleyip ana–babalara bu sorunlarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda öneriler sunmaktadır. Kısacası, bebeklikten yetişkinliğe; insanın tüm yaşam basamaklarını gözden geçirip, yaşanabilecek olası sorunlara değinmekte ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmaktadır.