Türkmen Bahşılık Geleneği Dr. İhsan Kalenderoğlu  - Kitap

Türkmen Bahşılık Geleneği

1. Baskı, 
Mart 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
181
Barkod:
9786054562329
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bahşılık Geleneği Türkmenlerin en önemli zenginliklerinden biri olmuş; tarihin çok eski dönemlerinden itibaren varlığını devam ettirmiştir. Bu geleneğin temsilcileri, bahşılığın temellerini Türkistan coğrafyasında atmış; sonraki dönemlerde bahşılık ve bahşılar, Türk boylarının yaşadığı coğrafyalarda, değişen zamana ve koşullara göre az çok farklılıklar göstererek günümüze kadar hayatiyetini sürdürmüştür.
Bahşılar, ilk dönemlerden itibaren halka, geçmişteki tarihî ve sosyal olaylar hakkında kısmen bilgi verme, yazının ve yazılı edebiyatın henüz hayatımıza tam olarak girmediği dönemlerde halk destanlarını, türkülerini, rivayetlerini günümüze kadar taşıma ve her şeyden önce halkı eğlendirme görevini üstlenmiştir.
Türkmenler arasında özellikle Hanlıklar dönemi, Çarlık Rusyası dönemi ve Bolşevik dönemde toplum için büyük önem arz eden bahşılar ve gelenek hakkında şu ana kadar Türkmenistan'da ve Türkiye'de yapılan çalışmaların sınırlı olduğunu söylemek mümkündür. Bu durumu göz önüne alınarak hazırlanan bu çalışma alana katkıda bulunacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekim Devrimi'nden Önce Türkmen Bahşılık Geleneği
.
Türkmen Şehirlerinde Bahşılık Geleneği
.
Türkmen Bahşıları