Önödemeye Bağlı Suçlar Hasan Tahsin Gökcan, Seydi Kaymaz  - Kitap

Önödemeye Bağlı Suçlar

1. Baskı, 
2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23.5
Sayfa:
652
Barkod:
9789753472012
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Zaman içerisinde suçların artış oranı göz önünde bulundurularak, önemsiz görülen bazı uyuşmazlıkların mahkemelere intikal etmeden kısa yoldan çözümlenmesi düşünülmüş ve bu amaçla önödeme kurumu kabul edilmiştir.
Önödemenin amaçlarından biri önemsiz görülen bazı suçların ödeme üzerine sonuçlandırılarak mahkemelerin iş yükünü azaltmakken; bir diğer amacı da, önemsiz bazı suçlar nedeniyle kişilerin mahkeme önüne çıkarılmayıp zaman ve para kaybına neden olmamak ve daha da önemlisi sanığı adli sicile geçecek bir mahkumiyet hükmünden kurtarmaktır.
Önödeme kurumundaki gelişmeler ve önödeme kapsamına giren suçların miktarı dikkate alındığında, önödeme konusunda bilimsel eserlere duyulan gereklilik de artmıştır. Yargıtay Tetkik Hakimi Hasan Tahsin Gökcan ile Cumhuriyet Savcısı Seydi Kaymaz'ın kaleme aldıkları Önödemeye Bağlı Suçlar isimli kitap; literatürdeki bu boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanmıştır.
Kitap yoğun bir kaynak taramasının ardından yapılandırılmış, yeri geldikçe Yüksek Mahkeme uygulamasına aykırı olan bakış açılarını belirtmekten de çekinilmemiştir. Önödeme kurumuyla ilgili detaylı bilgiler ve Türk Ceza Kanunundaki önödemelik suçların işlendiği iki ana bölümden oluşan kitap; tüm hukukçulara faydalı olacak bir kaynak niteliğindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Önödeme Çeşitleri
.
Önödemenin Koşulları
.
Önödeme Miktarının Belirlenmesi
.
Önödeme Kurumu ile Ceza Kararnamesi Arasındaki İlişki
.
Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerinin Görevine Giren TCK ve Özel Yasalardaki Tüm Önödemelik Suçlar
.
Önödeme Kurumu ve Önödemelik Suçlara Ait Çok Sayıda Yargıtay Kararı
.
Önödemelik Suçlara Ait Para Cezası Tablosu