Gelişim için Eğitim  Yrd. Doç. Dr. Şenay Nartgün  - Kitap

Gelişim için Eğitim

Yrd. Doç. Dr. Şenay Nartgün (Çeviri Editörü)

1. Baskı, 
Ocak 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
376
Barkod:
9799756009443
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eğitimde yatırım, kalkınma sürecinin temel bir öğesidir. Eğitimde yatırımının önemi, formal ve informal eğitim ve yetiştirmeye yatırım yapmanın ekonomik ve sosyal kalkınma için gerekli beceri, bilgi, tutum ve motivasyonu sağladığı ve geliştirdiğinin 1960'lı yılların başından bu yana artarak kabulu ile kendini göstermektedir Dünya Bankası gelişmekte olan ülkelere 20 yılı aşkın bir süredir kredi vermekte ve eğitim politikalarının oluşturulması ve bireysel projelerin tasarımında bir deneyim birikimi oluşmaktadır
Bu deneyim, yalnızca eğitimde yatırımın önemini vurgulamakla kalmayıp, aynı zamanda bir ülkenin kalkınma çabasına en fazla katkı sağlayabilecek eğitim politikaları ve yatırım stratejileri tasarlamanın ne kadar karmaşık olduğunu da göstermektedir. Uygun politikaların oluşturulması, farklı bilimsel disiplinlerin kaynaklarından yararlanmayı gerektirir ve çözümleme teknik ve yöntemlerine ve geniş bir alanda enformasyona dayalı olarak gerçekleşir.
Bu kitap, Dünya Bankası analizlerine ve araştırmalarına, ve eğitim yatırım planlamaları üzerine geniş alan yazına dikkat çekmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eğitim Yatırımı Kriterleri
.
Eğitim Finansmanında Maliyet Fayda Analizi
.
İnsan Gücü Talebinin Analizi
.
Eğitime Olan Özel Talep
.
Eğitim Yatırımlarının Finansmanı
.
Eğitim Maliyeti
.
İç Verimlilik ve Eğitimde Kalite