Uluslararası Hukuk ve Adalet Yapı, İlkeler, Tartışmalar, Gelişmeler Dikran M. Zenginkuzucu  - Kitap

Uluslararası Hukuk ve Adalet

Yapı, İlkeler, Tartışmalar, Gelişmeler

1. Baskı, 
Mart 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
598
Barkod:
9786258200492
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.050,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu dikkate değer kitap, devletlerin aralarındaki ilişkilerini ve diğer uluslararası aktörlerle olan etkileşimlerini yöneten ilke ve kuralları kapsayan uluslararası kamu hukukunun temellerini ve çekirdek alanlarını ele almaktadır. Bu benzersiz hukuk dalı, temelde güç, çıkar ve zenginlik peşinde koşan özneleri arasındaki ilişkileri barış içinde birlikte var olma, bir arada yaşama ve adalet ilkelerine göre düzenlemeye adanmıştır.
Kitap iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci Kısım, uluslararası ilişkilerin ve aktörlerinin ayırt edici özelliklerinden türeyen uluslararası hukukun kendine özgü felsefi temeli ve yapısına odaklanır; ikinci Kısım ise uluslararası hukukun küresel barış, adalet ve düzeni tesis etmeye yönelik maddi kural ve ilkelerine ayrılmıştır. Bu bağlamda, kitap aynı zamanda hem uluslararası hukukun temel ve yerleşik ilke ve kurallarını açıklamakta, hem de güncel uluslararası uyuşmazlıklara ilişkin iddia ve sorunları tartışmakta ve açıklığa kavuşturmaktadır.
Bu çalışma konuyu felsefi, tarihsel, modern tartışmalar çerçevesinde gelecekteki gelişmelere yönelik bir bakış açısıyla değerlendirerek ve ele alarak öğrenciler, profesyoneller ve akademisyenler için bir kaynak görevi görmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Hukukun Doğası ve Yapısı
.
Barış ve Savaş Hukuku