Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Cevdet Vural  - Kitap

Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları

1. Baskı, 
Kasım 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
173
Barkod:
9786257002493
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
204,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Değişen ve gelişen günümüz dünyasında, bireysel ve toplumsal ihtiyaçların karşılanması amacıyla oluşturulan kurumların yönetimini; adalet, ehliyet, istişare, emanet, maslahat (kamu yararı) ilkeleri üzerine inşa etmek mecburiyeti vardır. Bu ilkeler üzerine kurulan yönetimlerin insanlık adına, tarihte oldukça parlak dönemler yaşattığını biliyoruz.
Bugün, bu ilkelerden hareketle eğitim yönetiminde yeni bir çalışma kültürü ve yönetim anlayışı geliştirmek zorunluluğu vardır. Bu çalışma kültürü yönetimde; insanı merkeze alan, katılımcılığı, ekip çalışmasını, zamanla birlikte insan, malzeme, fiziki kapasite vb. kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, eğitimi sürekli gelişmenin temeli gören ve kurum politikalarına kalitenin yön vermesini benimseyen, süreçlerin sürekli sorgulanarak geliştirildiği bir yönetim anlayışını öngörmektedir. Bu anlayışla yönetilen okulların, topluma nitelikli insan yetiştireceği muhakkaktır.
Yeni çalışma kültürü ve anlayışının yukarıda belirtilen ögelerinin "Toplam Kalite Yönetimi" (TKY) uygulamalarında formüle edilmiş olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda kurumların, yönetim biliminin ilke ve verileri ile yönetilmesi demek olan "Kalite Yönetimi", genelde kamu yönetimi, özelde eğitim yönetimi ve aynı zamanda özel sektör için bir fırsattır…
Okuyucular ve yöneticiler bu kitapta, MEB'in kalite uygulamalarındaki deneyiminin yanında başarılı kurum kriterlerini, kurumu başarıya nasıl taşıyacaklarını, başarılı uygulama örneklerini, her koşulda kurumun zaaflarını avantaja dönüştürmenin yol ve yöntemlerini bulacaklardır.
(Tanıtım Bülteninden)