Finansal Yönetim Prof. Dr. Ramazan Aktaş, Prof. Dr. Mete M. Doğanay, Doç. Dr. Yunus Gökmen, Yrd. Doç. Dr. Kartal Somuncu  - Kitap
1. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
468
Barkod:
9786052420430
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
42,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Finansal yönetim ya da diğer ismiyle işletme finansmanı işletmenin yardımcı fonksiyonları arasında önemli bir yere sahiptir. Ülkemizdeki işletmelerin sayıca % 99,7'sini oluşturan KOBİ'lerin yöneticilerine sorulduğunda, finansman ve finansmanla ilgili konuları, işletmelerini büyütememelerinin en temel nedeni olarak belirtmektedirler. Finansal istikrarsızlığın arttığı dönemlerde finansman temini ve yönetiminin önemi daha da artmaktadır. Bu kitap özellikle KOBİ yöneticilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanmış.
Finansal yönetim, işletmelerin finansla ilgili karşılaştıkları sorunlara ve durumlara rasyonel bir çözüm getirmeyi amaçlar. Finansın üç temel ayağını oluşturan "finansal yönetim", "finansal piyasalar ve kurumlar" ve "yatırım ve portföy yönetimi" konuları arasında özellikle birincisi olan finansal yönetim bu kitabın temel konularını oluşturmaktadır. Bunun yanında kısmen kitabın bazı bölümlerinde finansal piyasalar ve kurumlara ilişkin temel bilgilere de yer verilmektedir. Portföy yönetimi ise bu kitapta ayrı bir bölüm olarak yer almaktadır. Kitap hazırlanırken bu alandaki en son gelişmelerden ve temel eser niteliğindeki yayınlardan yararlanılmaya gayret edilmiş.
(Önsözden)