Açıklamalı İçtihatlı İddianame ve İddianamenin İadesi Ali Burak Uğur  - Kitap
Açıklamalı İçtihatlı

İddianame ve İddianamenin İadesi

1. Baskı, 
Mart 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
299
Barkod:
9786053004226
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu kamu davasını açan belge olan iddianame ve iddianamenin iadesi oluşturmaktadır. İddianamede yer alması ve yer almaması gereken hususların neler olması gerektiği Yargıtay kararları ve kanun hükümleri gereğince ortaya konulmuştur. Cumhuriyet savcısının düzenlediği iddianamenin mahkeme tarafından kabul veya iadesi incelenmiş. İddianamenin iadesinin hangi hallerde mümkün olduğu, iade üzerine Cumhuriyet savcısının nasıl hareket etmesi gerektiği, iade kararına karşı başvurulacak kanun yolunun ne olduğu açıklanmaya çalışılmış.
Çalışma da CMK'nın ilgili maddeleri çerçevesinde iddianame ve iddianamenin iadesi ile ilgili kavram ve kurumlar incelenerek, uygulamada bu kavram ve kurumların nasıl uygulandığı hususu üzerinde de durulmuş. Yeri geldiği zaman Yargıtay'ın konuya ilişkin kararlarına yer verilmiş. Böylelikle yüksek yargının konuya bakış açısı bu suretle ortaya konulmuş.
Kamu davasının hazırlanması aşamasında toplanan delillerin ne kadarının iddianameye yansıtılması gerektiği, özellikle özel hayata ilişkin bilgilerin ne kadarına iddianamede yer verilmesi gerektiği, toplanan deliller üzerine olayda hukuka uygunluk nedeni olduğunu düşünen savcının iddianame düzenlemesi gerekip gerekmediği, ek iddianame düzenlenmesi ve ek savunma arasındaki farklar gibi uygulamada da tereddüt yaratan konulara da çözüm bulunmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İddianame
.
İddianamenin Mahkeme Tarafından Kabulü
.
İddianamenin İadesi