Orman, Ormancılık Kavramları ve Terimleri Sözlüğü  (Botanik–Coğrafya–Çevre–Ekoloji–Orman) İlyas Çügen  - Kitap

Orman, Ormancılık Kavramları ve Terimleri Sözlüğü

(Botanik–Coğrafya–Çevre–Ekoloji–Orman)

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1409
Barkod:
9786055593322
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
800,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu sözlük, hazırlanış yöntem ve tekniği itibariyle yüzyılın ilk örneğidir denebilir. Bu kıymetli çalışmayı Orman Fakülteleri, Eczacılık Fakülteleri ve Ziraat Fakültelerinde ve Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği bölümlerinde ders veren değerli Öğretim Üyelerimize ve kıymetli Öğrencilerine, Çevre ve Orman Bakanlığında, Orman Genel Müdürlüğünde ve Orman Bölge Müdürlüklerinde görev yapan ve ayrıca serbest olarak çalışan Orman Mühendislerine ve Orman Yüksek Mühendislerine, Orman Teknikerlerine, Çevre, Peyzaj ve Jeoloji Mühendislerine, İl ve İlçe Ziraat Müdürlüklerinde görev yapan ve serbest çalışan Ziraat mühendislerine, Ziraat Yüksek Mühendislerine ve Ziraat Teknikerlerine, Bakanlık ve Genel Müdürlük Hukukçularına, Eğitim Daire Başkanlıklarına, Hukuk Müşavirliklerine, Orman Mühendisleri Odasına, Ormancılar Derneği ile TEMA Vakfı üyelerine, ayrıca değerli Hukukçularımıza, Avukat ve Hâkimlerimize, bilim adamlarımıza ve doğayı sevenlere..
Sözlüğün, kelime ve kavramlar bölümünde bir kısım özgün maddeleri resimlendirilmiş,ekler bölümünde ise, bazı orman ağaçlarının renkli resimleri konulmuştur.
Ayrıca biz sözlüğümüzün sonuna, genelde Türkiye’de ve Dünya’da hazırlanan sözlüklerde bulunmayan genel bilgilere giriş, ekler ve lejant bölümlerini ilave edilmiştir. Memleket Haritaları lejantı ile Amenajman plan ve meşcere haritalarını okuma anahtarını renkli olarak eklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alfabetik Sözlük
.
Genel Bilgilere Giriş
.
Bilim ve Bilimler
.
Orman ve Ormancılık ile İlgili Kurum ve Kuruluşlar
.
Ekler
.
Lejant