Açıklamal Türk Ceza Kanunu Son Değişiklikler ve İçtihatlarla (4 Cilt) İsmail Malkoç  - Kitap
Açıklamal

Türk Ceza Kanunu

Son Değişiklikler ve İçtihatlarla (4 Cilt)

4. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
5079
Barkod:
9789759526122
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu baskıda, şimdiye kadar yapılan tüm değişiklikler yer almış ve yorumlanmışlardır. Çalışmamda, her çalışmada olduğu ve olabileceği gibi eleştirilecek yönler olacaktır. Biliyorum ki bu kadar çok ve kapsamlı hükmün, gerekli ölçüde herkesi tatmin edecek şekilde açıklanması zordur. Ancak bunun yapılmaya çalışılması gerekiyordu. Benimle birlikte başlayanlar oldu. Benden sonra çalışacaklar da olacaktır. Görev ve sorumluluk hepimizindir. Başarının derecesi okuyucunun ilgi ve takdiri ile belli olacaktır.
Çalışmada, öğretinin kaynaklan, seminerlerde verilen açıklamalar, yapılan yorumlar, Yargıtayımızın kararlan ve dokümanlar ele alınıp değerlendirildi. Kendi yorumlanmı, farklı düşüncelerimi belirttim. Eleştirdiğim, katıldığım, katılmadığım görüşler oldu. Bunları açıklamalarımı okurken göreceksiniz.
Bu arada 765 sayılı Kanun'un hükümlerinin açıklama ve uygulamasından da kısmen yararlanıldı. Zira birçok hüküm ve kavram eski yasadaki şekil ve unsurlarla düzenlenince eski uygulamadan, görüşlerden yararlanmanın bir sakıncası kalmadı.
4 Cilt’den oluşan kitabın kapsamında, açıklamaları yapılan Yeni Türk Ceza Kanunu’nun hemen tüm maddeleri bulunmaktadır. Gerek açıklamalarım ve gerekse çok sayıda Yargıtay kararlarıyla, meslektaşlarıma uygulama ve yorum kolaylığı getirdiğime inanıyor, yararlı olacağı düşüncesiyle saygılar sunuyor, başarılar diliyorum. (İsmail MALKOÇ)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Madde Açıklamaları
.
Yürürlük Sonrası İçtihatlar
.
İlgili Mevzuat
Kitapla İlgili Kategoriler