Açıklamalı – Örnekli  Kentsel Dönüşüm Uygulaması Hasan Özkan, Ceren Kubilay Papa Georgiou  - Kitap
Açıklamalı – Örnekli

Kentsel Dönüşüm Uygulaması

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
497
Barkod:
9786056519048
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde afet riski altındaki riskli yapıların çokluğu ve doğal afetlerin oluşması ve ağır hasarlar doğurması karşısında 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa, 16.05.2012 gününde kabul edilmiş ve halen yürürlükte bulunmaktadır. Bu yasaya uygun olarak uygulama yönetmeliği de Bakanlar Kurulunda görüşülerek 15 Aralık 2012 günlü 28498 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak uygulamaya konulmuştur.
Sözü edilen yasa ve yönetmeliklerdeki kentsel dönüşüm uygulaması işbu yapıt da soru ve cevaplar biçiminde inceleme konusu yapılmış, ayrıca anlatımlarla ilgili örnekler, mevzuat da gösterilmiştir.
Afet riski altındaki alanlardaki yapıların risk tespitleri, yıkılması, yenisinin yapılması, bina ve arsa sahiplerinin hak ve sorumlulukları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyük Şehir ve İlçe Belediyelerinin riskli bina tespitinde yapacakları işlemler ayrı ayrı soru ve cevap olarak anlatılmıştır.
Riskli binadaki bağımsız bölüm maliklerinin durumları, alacağı kararlar, yıkım ve yeniden inşa işlemleri 6306 sayılı yasa ve yönetmeliklerde belirtilen hakları ve yükümlülükleri de anlaşılır biçimde inceleme yapılmasına özen gösterilmiştir. Riskli yapı, rezerv yapı alanları, riskli alan tespiti, kat maliklerinin alacağı kararlar, riskli yapı maliklerinin binayı yıkma süreleri, riskli yapı tespit raporları, bu raporlara itiraz, Tapu Müdürlüğünce yapılacak kayıt ve tebligatlar ayrı ayrı belirtilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Afet Riski Altındaki Alanlarda Uygulama
.
Afet Riski Altındaki Binalarda Uygulama
.
Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalarda Uygulama
.
Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar
.
Deprem Bölgesinde Yapılacak Binalar Hakkında Esaslar
.
Apartmanlarda Risk Değerlendirmesi Rehberi
.
6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası
.
6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası Uygulama Yönetmeliği
.
Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik
.
Örnekler