Isı Enerjisi Depolama Prof. Dr. H. Hüseyin Öztürk  - Kitap

Isı Enerjisi Depolama

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
158
Barkod:
9786055100469
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
245,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Isı depolama, güneş enerjisiyle ısıtma uygulamalarında özel öneme sahiptir. Güneş enerjisi, önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olduğundan, güneş enerjisinin depolanması için etkin, ekonomik ve güvenilir teknoloji ve yöntemler geliştirilmektedir. Isı depolama sisteminin boyutları, uygulanan depolama yöntemi ve ısı depolama materyallerine bağlı olarak, herhangi bir uygulama için düşük sıcaklıkta kısa veya uzun süre için ısı depolanabilir.
Güneş enerjisi yoğunluğu ve gereksinim duyulan enerji miktarı arasındaki farkın az olması durumunda, kısa süreli ısı depolama uygulanabilir. Mevsimlik olarak gereksinim duyulan enerji miktarının güneş enerjiyle karşılanması için, uzun süreli ısı depolama uygulanarak, toplam enerji gereksiniminin karşılanmasında güneş enerjisi katkısı artırılabilir. Isı depolama amacıyla kullanılan ısı toplama ünitesinin boyutları ve tüketilen enerji miktarı dikkate alınarak enerjinin en düşük maliyetle sağlandığı süre belirlenir. Enerjinin en düşük maliyetle sağlandığı süreye bağlı olarak, kısa veya uzun süreli ısı depolamaya karar verilir.
Ülkemiz güneş enerjisi bakımından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle, Isı Enerjisi Depolama kitabının hazırlamasında güneş enerjisi depolama uygulamalarına yardımcı olması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Isı Enerjisi
.
Isı Depolama Yöntemleri
.
Duyulur Isı Depolama
.
Gizli Isı Depolama
.
Termokimyasal Yöntemle Isı Depolama
.
Isı Depolama Yöntemlerini Karşılaştırma
.
Isı Depolama Sistemlerinin Tasarımı
.
Isı Depolama Sistemlerinin Modellenmesi
.
Isı Depolama Sistemlerinin Verimi
.
Isı Depolama Sistemlerinin Ekonomik Analizi