Elektrik Enerji Sistemleri Cilt:1 Sürekli Çalışma Durumları Prof. Dr. A. Neriman Şerifoğlu  - Kitap

Elektrik Enerji Sistemleri Cilt:1

Sürekli Çalışma Durumları

2. Baskı, 
Ocak 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
172
Barkod:
9789756797068
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
55,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Elektrik Enerji Sistemleri adli bu kitap 3 ciltlik bir serinin birincisi olup elektrik enerji sistemlerinde Sürekli Çalışma Durumları konusu ele alınmıştır. Bu kitabın ve seri içerisindeki diğer kitapların içerikleri aşağıda gibidir:
Birinci ciltte (bu kitap) enerji sistemlerinin sürekli ve kararlı çalışma durumları ele alınmıştır. Sistemde bulunan devre elemanlarının parametreleri, eşdeğer şemaları tanıtılmış, gerilim düşümü, güç ve enerji Kayıplarının hesap yöntemleri verilmiş ve bunların nasıl azaltılabileceği üzerinde durulmuştur. Orta, yüksek ve aşırı yüksek gerilim elektrik iletim hatlarının, açık ve kapalı elektrik şebekelerinin hesap yöntemleri tanıtılmıştır. Elektrik şebekelerinin tasarımında büyük önem taşıyan nominal gerilimin, iletken kesitinin, transformatör gücünün seçilmesi ve buna benzer konular teknik ve ekonomik açıdan incelenmiştir.
İkinci ciltte, bu kitapta, kısa devre ve faz iletkenlerin kopması gibi durumlarda sistemde meydana gelen elektromanyetik geçit süreçleri ele alınmıştır. Enerji sistemlerinde, elektrik santrallerinin iç tüketim sistemlerinde, orta ve alçak gerilim dağıtım şebekelerinde meydana gelen kısa devre olayına ilişkin hesaplamalarda kullanılan pratik yöntemler tanıtılmıştır. Simetrik olmayan kısa devre ve faz iletkenlerinin kopması sonucu oluşabilecek çalışma durumları incelenmiş, kısa devre akımlarının sınırlandırılması ve yüksek gerilim koruma cihazlarının seçilmesi ile ilgili yöntemler verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektrik Şebekesi Elemanları Parametre ve Eşdeğer Şemaları
.
Elektrik Şebekelerinde Güç ve Enerji Kayıpları
.
Orta Gerilim Elektrik Şebekelerinin Elektriksel Hesabı
.
Güç ve Enerji Kayıplarının Azaltılması Metotlar
.
Yüksek Gerilim Elektrik İletim Hatlarının Analizi
.
Aşırı Yüksek Gerilim Elektrik Iletim Hattının Analizi
.
Enerji Sistemlerinde Teknik ve Ekonomik Analiz