Türkçe Dil ve Edebiyat Terimleri Sözlüğü Yusuf Çotuksöken  - Kitap

Türkçe Dil ve Edebiyat Terimleri Sözlüğü

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
354
Barkod:
9786054220540
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
“Türkçe Dil ve Edebiyat Terimleri Sözlüğü” adlı kitabımız genel edebiyat okurları, orta ve yükseköğretim basamaklarındaki öğrenciler ile Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı dersleri veren öğretmenler göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Sözlükte dil (dilbilgisi ve dilbilim), edabiyat, kompozisyon, çeviri, tiyatro, tasavvuf alanlarıyla ilgili binlerce terim yer almaktadır.
Türkçede karşılığı bulunan terimlerin Türkçelerini maddebaşına taşıdık. Yabancı karşıklılarını da eşanlamlısı olarak yazdık;kimi zaman karşıtanlamlılarını da belirttik. Türkçe dışındaki terimlerin hangi dillerden alıntılandıklarını dil adı kısaltmasıyla belirttik. Uygun görüldüğünde terimlerin sesletimini (okunuşunu) da belirttik.
Sonra, her terimin hangi alanla ilgili olduğunu belirttik, ardından tanımlarını verdik, gerektiğinde kısa açıklayıcı bilgiler ve örnekler ekledik. O terimlerle ilgili olarak yapılan çalışmaları kaynakça bilgileri olarak yerleştirdik. Böylece ilgili okur, terimin Türkçesini, bir ara Türkçede kullanılmış yabancı karşılığını, tanımını, kısa bilgi ve örneklerini okuduktan sonra daha geniş bilgi edinmek istiyorsa terimin sonuna eklenen kaynakçadan da yararlanabilir.