Uluslararası Ticari Satım Sözleşmelerinde  Mücbir Sebep Yrd. Doç. Dr. F. Itır Bingöl  - Kitap
Uluslararası Ticari Satım Sözleşmelerinde

Mücbir Sebep

1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
329
Barkod:
9789754645842
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Milletlerarası ticaretin sınır aşan sözleşmelerinde ifa engellerinin yeknesaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılmış, önemli adımlar atılmıştır. Uluslararası kurum ve kuruluşların hazırlanmasına öncülük ettiği hukuk sistemi ile Common Law hukuk sistemi arasında bir köprü kurulmaya çalışılmaktadır. Kara Avrupası hukuk sistemine tabi olan Türkiye açısından uluslararası alanda yaşanan bu gelişmeler özellikle taraf olarak imza konulan ve TBMM, tarafından onaylanarak iç hukuk haline gelen antlaşmalar bakımından büyük önem taşımaktadır.
Doktora tezi olarak hazırlanan bu çalışmada, milletlerarası ticari satım sözleşmelerinde mücbir sebep kavramını hem Türk Borçlar Hukuku hem de taraf olduğumuz Viyana Satım Antlaşmasına göre değerlendirilmiştir. Satım Hukukunun yeknesaklaştırılması çalışmaları ve mukayeseli hukukta yaşanan gelişmeler karşısında, seçilen konu ilgilenenlere ve uygulayıcılara ışık tutacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Ticari Satım Sözleşmesi Kavramı ve Bu Sözleşmelerde Değişen Durumlara İlişkin Şartlar Hakkında Genel Açıklamalar
.
Anglo–Amerikan Hukukunda Mücbir Sebebi Karşılayan Müesseseler
.
Türk Borçlar Hukuku ve Viyana Satım Antlaşması Çerçevesinde Mücbir Sebep Kavramı ve Sözleşmeye Etkileri