Ceza Muhakemesi Hukuku Dr. Friedrich - Christian Schroeder, Dr. Torsten Verrel  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
301
Barkod:
9786050503760
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı, ceza muhakemesi hukukunu, ders yılı için ayrılan sürede güncel bir yönelimle öğretmek, öğrenilen bilgilerin tazelenmesini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda, ceza muhakemesinin temel sistemi ortaya konmuş ve ceza muhakemesinin yürüyüşünde karşılaşılan sorunlar mantıki sırayla ele alınmış. Ceza muhakemesinin temel yapısı bakımından taşıdığı öneme göre münferit hükümler göz önünde bulundurulmuş. Hatırlamaya yardımcı olması amacıyla, uygulamadan ilginç olaylara da yer verilmiş.
Kitapta, sadece önemli mahkeme kararlarına atıf yapılmış. Öğretideki eserlere, önemli kararlara sadece yeni görüşlerle sınırlı olarak yer verilmiş. Kitabın kapsamı dar tutulmuş, ceza muhakemesi hukukunun öğrenilmesini kolaylaştırmaya, unsurları arasındaki yeni bağlantılar gösterilmeye ve öğretideki gelişmeye katkı sağlanmaya çalışılmış.
Bu basıda, kitabın giriş kısmı ve koruma tedbirleri bahisleri daha kolay anlaşılabilir şekilde kaleme alınmış. Ayrıca Federal Alman Anayasa Mahkemesinin(BVerfG) "Uzlaşma Kanunu"'na ilişkin kararlarına, diğer yüksek mahkemelerin önemli kararlarına yer verilmiş, konulara derinlik kazandıran yeni monografiler işlenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Muhakemesinin Yürüyüşü
.
Özet, Tamamlayıcı Bilgiler, Dogmatik