Türkiye'nin Yöresel Mutfakları Yrd. Doç. Dr. Serkan Şengül, Doç. Dr. Oğuz Türkay  - Kitap
1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
136
Barkod:
9786059440912
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yöresel mutfakların o yöreye ait insanlar ve topluluklar için önemine benzer bir önemi de o bölgeyi merak eden, öğrenmek isteyen, o bölgenin değerlerini ve dinamiklerini anlamak isteyenler nazarında ortaya çıktığı görülmektedir. Bu bahsettiğimiz kitleyi turistler olarak ele alırsak, yöresel mutfağın bir bölgenin turistlerce ziyaret edilmesinde en çekici unsurlardan biri olduğunu, yöreye ilişkin çok büyük anlama sahip değer, yaklaşım, olgu ve pratiklerin yöresel mutfak deneyimiyle turistlere aktarılabileceğini görebiliriz. Bu bakımdan yöresel mutfakların yaşatılması, korunması nasıl bir milli görev ise aynı zamanda bölge kalkınmasının anahtar sektörlerinden biri olarak turizmin gelişmesi ve bölgenin ekonomik kalkınmasına hizmet etmesi için de önemli bir gereklilik olduğunu söyleyebiliriz.
Bu eserde yöresel mutfakların turizm açısından taşıdığı önem tartışılmakta, sonrasında da Türkiye'mizin başlıca bölgeleri itibariyle yöresel mutfakları tanıtılmaya çalışılmış. Bu tanıtma çabası, örnek menüler ve örnek yemek reçeteleri ile biraz daha pratiğe dökülmeye çalışılmakta, kitabın uygulamacılara katkısı artırılmaya gayret edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)