Parametre Tahmini ve Hipotez Testi Prof. Dr. Fikri Öztürk, Yılmaz Akdi, Halil Aydoğdu, İhsan Karabulut  - Kitap
2. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
299
Barkod:
9786053442752
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap istatistik anabilim dalında yüksek lisans eğitimi görmek isteyenler ve görmekte olan öğrenciler için hazırlanmıştır. İstatistik anabilim dalında doktora eğitimi görmek veya ileri düzeyde istatistik teorisi öğrenmek isteyenler için temel kavramları içeren bir kaynak kitap olarak da kullanılabilir.
Kitabın konusu parametre tahmini ve parametreler için hipotez testleridir. Kitap haftada 3 saat olmak üzere, tek dönemlik bir ders kitabı olarak tasarlanmıştır. Kavram ve gösterimlerde titizlik gösterilmiş, ancak teoremlerin ispatlarında bu biraz hafıfletilmiştir. Bazı teoremlerin ispatlarına yer verilmemiştir.
Anlatım sırasında, her zaman olasılık dağılımlarının parametrelendirilmiş bir F= f(.;0) 9 e 0} ailesinden başlanmaktadır. Uygulama açısından bakıldığında bunun anlamı, olgudaki rasgeleliği modelleyen (anlatan) olasılık dağılımının biçimsel olarak bilinip parametresinin bilinmiyor olmasıdır. Bu parametrenin tahmin edilmesi veya üzerinde kurulu belli hipotezlerin test edilmesi uygulamadaki araştırmanın amaçlarından biri olabilir. Burada, belli bir olgu ile ilgili bir araştırma üzerinde durulmayacaktır. İstatistiksel sonuç çıkarımın başlıca iki konusu olan parametre tahmini ile hipotez testi teorisi orta düzeyde ele alınacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İstatistikler ve Dağılımları
.
Veri İndirgeme İlkeleri
.
Parametre Tahmini
.
Hipotez Testi
.
Aralık Tahmini
Kitapla İlgili Kategoriler