Herkes İçin Arduino Engin Tekin, Metin Bereket  - Kitap
Herkes İçin

Arduino

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
301
Barkod:
9786058752368
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap her ne kadar Arduino Uno için hazırlanmış olsa da yazılan programları diğer Arduino modellerinde kullanmak mümkündür. İçerik olarak programlamanın yanı sıra programın kullanılacağı donanım mimarisini de dikkate alarak hazırlanan bu kitap, Arduino'ya merak duyan tüm kullanıcılar için bir rehber niteliğindedir.
Kitap da asıl hedef; programa uygun donanım yerine, donanıma uygun program mantığını vermektir. Öncelikle devrenin nasıl çalışması gerektiği donanımsal olarak belirlendikten sonra, bu donanımı istenilen şekilde çalıştıracak programın nasıl yazılması gerektiği basitçe anlatılmaya çalışmış.
Kitap içerisinde yer alan bölümlerin anlaşılmasını kolaylaştırmak için her bir bölümde aynı konuya ait birçok örnek verilmiş. Her bir program için kodlamalar satır satır açıklanmış Kitabın içindekiler bölümünden rastgele seçilen her bir programa ait elektronik devre şeması ve program kodları bir arada bulunmaktadır. İlgili program kodlarına ait tüm açıklamalar başka sayfalara ve bölümlere bakma ihtiyacı duyulmadan burada verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arduino Giriş
.
Led Uygulamaları
.
Buton Uygulamaları
.
LCD Uygulamaları
.
Tuş Takımı Uygıulamaları
.
Segment Display & Sayıcı Uygulamaları
.
Motor Kontrol Uygulamaları
.
Port Giriş – Çıkış Çoklama
.
Sensör Uygulamaları