İdari İşlemin İcrailik Özelliği Dr. Dilşat Yılmaz  - Kitap

İdari İşlemin İcrailik Özelliği

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
191
Barkod:
9786055010096
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"İcrailik" kavramını geniş bir bakış açısıyla değerlendirme amacına yönelen bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, icrailiğin anlamı ve sonucu, çeşitli idari işlem kategorilerinin icrailik bağlamında anlamı, icrailik konusunda yaşanan kavram kargaşası, idarenin icrai olmayan işlemleri ve icrailik özelliğinin idari yargı uygulama şekli inceleme konusu yapılmıştır. İkinci bölümde ise, idari işlemin icrailik vasfının gerek idarece, gerek yargı kararlarıyla, gerekse kendiliğinden sona ermesi, yargı kararlarına da geniş biçimde yer verilerek aktarılmaya çalışılmıştır.
Bu bölümde ayrıca, idari işlemin "icrailiği" ile karıştırılma ihtimalini taşıyan ve zaman zaman aynı kavramlar gibi kullanıldığına da şahit olunan "re'sen icra" kurumunun anlamı, icrailik ile ilişkili olduğu noktalar ve farkları detaylı biçimde ele alınmıştır. Her iki bölümdeki değerlendirmeler yapılırken, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukukunun konuya ilişkin alanlarına ve güncel gelişmelere de ana hatları ile değinilmek suretiyle kapsam olarak bütünlük sağlanmaya çalışılmıştır.
Çalışmanın her iki bölümünde de, mukayeseli hukuk ve yargı kararlarına da yer verilerek inceleme konusunun geniş bir perspektiften sunulmasına gayret edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdari İşlem, İcrailik Kavramı ve Hukuksal Sonuçları
.
İdarenin İcrai Olmayan İşlemleri ve İdari Yargıda İcrailik
.
İcrailiğin Son Bulması, İcrailik–Re'sen İcra İlişkisi
.
İdari İşlemin İcrailiği ve Re'sen İcra İlişkisi
Kitapla İlgili Kategoriler