SPK Türev Araçlar Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Prof. Dr. Aydın Karapınar, Doç. Dr. Figen Ayıkoğlu Zaif, Doç. Dr. Yıldız Ayanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Bayırlı, Yrd. Doç. Dr. Adem Altay, Yrd. Doç. D  - Kitap
4. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
972
Barkod:
9789944165341
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
SPK lisanslama sınavlarına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz Temel Düzey, İleri Düzey, Bağımsız Denetim, Kredi Derecelendirme ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı kitaplarımız büyük ilgi görmektedir. Sınava katılan adaylar uzunca bir süredir, Türev Araçlar konusunda kaynak ihtiyacı duyduklarını ve mevcut kitaplarımızdaki yönteme paralel bir kitap hazırlamamızı talep etmekteydiler. Bu kitap, sözkonusu talepleri karşılamak üzere hazırlanmıştır. Diğer kitaplarımızda olduğu gibi bu kitabımızda da, öncelikli olarak konu anlatımı, daha sonra çözümlü ve cevaplı sorulara yer verilmiştir. Bu sorular arasında çıkmış sorulara da konu bütünlüğü içerisinde yer ayrılmıştır.
Türev Araçlar Sınavında, "Genel Ekonomi ve Mali Sistem", "Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat, Ticaret Hukuku ve Borçlar Hukuku", "Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları" ve "İlgili Vergi Mevzuatı" modülleri İleri Düzey Sınavı'nın aynı başlıklı 4 modülü ile aynı kapsamda ortaktır. Diğer "Türev Araçlar", "Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasalarının İşleyişi", "Türev Araçlarla Arbitraj ve Korunma" ile "Muhasebe, Takas ve Operasyon İşlemleri" modülleri ayrı sınav başlıklarıdır.
Kitabımızın ikinci baskısında değişen tüm mevzuat gözden geçirilerek kitaba aktarılmıştır. Metin içlerinde adayların konuları çalışırken sınavda çıkabilecek soru tiplerini görebilmeleri açısından cevaplı sorular konmuştur.
Kitapla İlgili Kategoriler