Borçlar Hukuku Özel Hükümler Pratik Çalışmaları Prof. Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu  - Kitap

Borçlar Hukuku Özel Hükümler Pratik Çalışmaları

4. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
163
Barkod:
9786256545021
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öğrencilerin teorik bilgilerinin olaylara uygulanmasını, bu sayede meslek yaşamlarında önlerine gelen uyuşmazlıkları çözebilme sanatını elde edebilmelerini sağlamak amacıyla bugüne kadar on sekiz basısını yaptığım "Medeni Hukuk Pratik Çalışmalar" kitabını yayımlamış bulunmaktayım.
Bu kitap Medeni Hukukumuzun beş dalının tamamını kapsamaktadır. Hukuk Fakültesi birinci sınıfında, bu kitabın son basısını temin eden bir öğrencinin dört yıllık eğitim süresince Medeni Hukuk ile ilgili pratik çalışmalar bilgisini edinmesi için yeterlidir. Yeni Borçlar Kanunumuza ilişkin çok sayıda olaylar ve çözümlere ağırlık verilmiştir.
Kitap dört kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım "Sorular ve Cevapları"; ikinci kısım öğrencilerin çözmeleri gereken "Sınav Soruları"; üçüncü kısım yine öğrencilerin çözmeleri gereken "Sorular"; dördüncü kısım ise bir "Karar Tahlili" ile ilgilidir. Dördüncü kısımda verilen örnek, öğrencilerin bir kararı ne şekilde değerlendirebilecekleri ile ilgili deneyim kazanmaları amacını taşımaktadır.