İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı Doç. Dr. Saim Ocak  - Kitap

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
1207
Barkod:
9786053334859
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulmasının sağlanması için 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe konulmuş özel bir kanun olup, ülkemizde ilk defa kamu-özel sektör ayırımı yapılmaksızın kapsamına giren tüm işyerlerinde uygulanmaya başlamıştır. Ayrıca 6331 sayılı Kanun, işçi, memur ve sözleşmeli personel ayırımı yapılmaksızın, kapsamına giren işyerlerinde bağımlı çalışanların tamamına ve ayrıca çırak ve stajyerlere uygulanmak üzere getirilmiştir.
6331 sayılı Kanun önleyici bir yaklaşımla, iş kazası ve meslek hastalığının önlenmesine hizmet etmektedir. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine yönelik temel hususlar mevzuatta düzenlenmiş olup, konuyla ilgisi olan kişilerin mevzuatı takip etmesi ve kullanması büyük önem arz etmektedir.
"İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı" derlemesi, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki ilgili Kanunları, Tüzükleri, Yönetmelikleri, Tebliğleri ve Bakanlar Kurulu Kararlarını da kapsayan zengin bir içerikte hazırlanmıştır. Söz konusu eser, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapan iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve işyeri hemşiresi başta olmak üzere, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi bakımından, fakülte, yüksekokul, yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerinin, akademisyenlerin, yöneticilerin ve ilgili diğer kişilerin hizmetine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kanunlar
.
Tüzükler
.
Yönetmelikler
.
Tebliğler
.
Bakanlar Kurulu Kararları