Uzayın ve Uzay Faaliyetlerinin Hukuki Rejimi Merve Erdem  - Kitap

Uzayın ve Uzay Faaliyetlerinin Hukuki Rejimi

1. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
252
Barkod:
9786054974061
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uzayın ve uzay faaliyetlerinin hukuki rejimini inceleyen bir çalışma yapma fikri henüz Lisans yıllarında kafamda olan bir konuydu. 2009 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programına kabul edilmem sayesinde işbu çalışmayı yapma olanağı bulmuş oldum ve değerli hocam Yrd. Doç. Dr. Cavid ABDULLAHZADE'nin danışmanlığında hazırladığım "Uzaya İlişkin Birleşmiş Milletler Antlaşmaları İle Öngörülen Rejimin Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi" başlıklı yüksek lisans tezim böylelikle ortaya çıktı.
Prof. Dr. Serap AKİPEK, Doç. Dr. Funda KESKİN ve Yrd. Doç. Dr. Cavid ABDULLAHZADE'den oluşan jüri önünde savunulan ve oybirliği ile kabul edilen yüksek lisans tezi, elinizdeki işbu çalış-manın ilk halini teşkil etmektedir. 2011 Aralık ayında yapılan savun-madan sonra, tarafımca yapılan güncellemeler ve eklemelerle birlikte kitabın son hali oluşmuştur... Merve Erdem (Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uzay Hukuku'nun Gelişimi ve Birleşmiş Milletler Nezdinde Yapılan Antlaşmalar
.
Birleşmiş Milletler Antlaşmaları'nın Uzaya ve Uzay Faaliyetlerine İlişkin Genel Hukuki Sorunlar Açısından Değerlendirilmesi