Bilimsel Araştırma E – Kaynaklar Prof. Dr. Zeynel Dinler  - Kitap

Bilimsel Araştırma E – Kaynaklar

11. Baskı, 
Şubat 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
458
Barkod:
9786256952300
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, özellikle genç araştırmacıların, araştırma konularını seçmelerinden, araştırmanın bilgisayarda yazılmasına kadar, ellerinden hiç bırakmamaları gereken, her sayfasından yararlanabilecekleri bir kılavuzdur.
Mezuniyet ödevi (yada tezi) hazırlayan lisans öğrencileriyle yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan lisans üstü öğrencilerinin yanı sıra, rapor vb. bilimsel metin hazırlayanların yararlanabileceği bu kitapta, bilimsel araştırma ve türleri öz olarak belirtildikten sonra, araştırma konusunun seçimi ve sınıflandırılması, geçici plan hazırlanması, kütüphanelerden kaynak derlenmesi, toplanan kaynakların değerlendirilmesi, araştırmanın yazılması aşamasında ilk müsvetteden temize geçilmesine kadar neler yapılması gerektiği (üslup, biçimsel koşullar, metin aktarmaları, dip notları ve bibliyografyanın yazımı, çizelge ve şekiller) adım adım oldukça ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Kitabın son bölümünde bilimsal araştırmalarda giderek daha yoğun olarak yararlanılmaya başlanan e-kaynaklar (arama motorları, elektronik kütüphaneler, makale ve teze ilişkin siteler) ayrıntılı olarak açıklanmıştır.
Ayrıca eldeki dokuzuncu baskıda Turnitin ve iThenticate intihal önleme programlarının özelliklerine değinilmiş, tez öğrencisinin alması gereken "orijinallik raporu"nun içeriği, bir başka deyişle bir tezde orijinallik oranının neyi ifade ettiği ve tezin intihalden arındırılması için neler yapılması gerektiği ayrıntılarıyla açıklanmıştır.