İngilizce Kelime Dağarcığını Geliştirme Rehberi Ezberlemeden, Etkili ve Hızlı Öğrenme Komisyon  - Kitap

İngilizce Kelime Dağarcığını Geliştirme Rehberi

Ezberlemeden, Etkili ve Hızlı Öğrenme

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
487
Barkod:
9786054460632
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta bulunan 51 bölümde, İngilizcede mevcut hemen hemen bütün kelime köklerini içeren kelimeleri ve bunlara ait alıştırma ve çoktan seçmeli soruları bulabilirsiniz. Kitap, içerdiği bu alıştırmalar sayesinde öğrencilerimizin kelime dağarcıklarına yeni kelimeler eklemelerine ve bu kelimeleri kolaylıkla kullanabilmelerine olanak sağlamaktadır.
Kitabın her bir bölümünde aynı sıra takip edilmiştir. Özellikle o bölümde üzerinde durulacak kelime kökleri ve bunların İngilizce ve Türkçe anlamları verilmiştir. Daha sonra, bu köklerden türemiş kelimelerin İngilizce ve Türkçe anlamları ile bu kelimelerin kullanıldığı İngilizce örnek cümleler ve bu cümlelerin Türkçe karşılıklarının bulunduğu sözlük bölümü bulunmaktadır. Sözlük bölümünü kelimelerin Türkçe ve İngilizce anlamları ile eşleştirildiği eşleştirme alıştırmaları takip etmektedir. Bu bölümden sonra ise cümle tamamlama alıştırmaları ve çoktan seçmeli sorular vardır.
İçerikleri yukarıda belirtildiği gibi olan 51 bölümün ardından, kitapta yine bu kelimelerin pekiştirildiği her biri 50 sorudan oluşan 18 adet test bulunmaktadır.
Kitapta ayrıca akademik kelimelerin çalışabileceği bir bölüm vardır. Bu bölümde cümle tamamlama ve Türkçe anlamları ile eşleştirme alıştırmaları bulunabilir.
Son olarak da, ileri düzey kelimelerin çalışılmasına olanak sağlayan bir bölüm kitaba eklenmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kelime Kökleri Sözlüğü
.
Kelime Testleri
.
Alıştırmalar
.
Örnek Cümleler – Çevirileri
.
Eşleştirme Alıştırmaları
.
İleri Düzey ve Akademik Kelimeler
Kitapla İlgili Kategoriler