Yatırım Teşvik Mevzuatı Kapsamında İndirimli Kurumlar Vergisi ve KDV İstisnası Uygulamaları Kemal Efeler, Emre Esen  - Kitap
Yatırım Teşvik Mevzuatı Kapsamında İndirimli Kurumlar Vergisi ve

KDV İstisnası Uygulamaları

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
131
Barkod:
9789756601754
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Devlet, işletmelerin teknolojik yeniliklere uyumunu kolaylaştırabilmek, katma değeri yüksek ürünleri üretebilmesini sağlayabilmek, rekabet güçlerini yükseltebilmek, üretimi ve istihdamı artırabilmek, sürdürebilir kalkınmayı sağlayabilmek, yabancı yatırımlarını artırmak ve bölgesel gelişmişlik düzeylerini azaltmak için yatırımları desteklemektedir. Ülkemizde yatırım teşvik sisteminin işletmelere sağladığı kurumlar vergisi indirimi ve KDV istisnası/iadesi gibi destek unsurları bulunmaktadır.
Her ne kadar tebliğler ile usul ve esaslar belirlenmiş olsa da örneklerin yeterli olmaması sebebiyle vergi uygulamaları bazen karmaşık hale gelmekte ve vergi uygulamalarında tereddütler yaşanılmaktadır. Yapacakları yatırımlar ile hem Devlete hem de işletmelerine katkı sağlayacak birçok yatırımcı, bu uygulamalardan habersiz olduğu veya uygulamaları bilmediği için teşvik sistemlerinden yararlanmamakta veyahut ödenmesi gereken verginin yanlış hesaplanmasından dolayı sonradan vergi ve ceza ile karşılaşmaktadır.
Bu alanda kapsamlı ve uygulamaya yönelik hazırlanmış kaynak sayısı az olmasından yola çıkarak tüm kesimlerin yukarıda belirtilen teşvik uygulamalarından yararlanmalarına ilişkin usul ve esaslar örnek uygulamalar ile anlatılmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yatırım Teşvik Belgesine Yönelik Mevzuat Yönünden Açıklamalar
.
İndirimli Kurumlar Vergisi Mevzuatı Açıklamaları ve Uygulamaya Yönelik Örnekler
.
Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamında Makine ve Teçhizat Teslimlerinde KDV İstisnasına Yönelik Açıklamalar
.
İmalat Sanayiine Yönelik Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamında İnşaat İşlerinde KDV İstisnasına Yönelik Açıklamalar
Kitapla İlgili Kategoriler