Tam Hastaneye Kabul Sözleşmesi Kapsamında Özel Hastanelerin Hukuki Sorumluluğu Gökçe Şahin Candaş  - Kitap

Tam Hastaneye Kabul Sözleşmesi Kapsamında Özel Hastanelerin Hukuki Sorumluluğu

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
182
Barkod:
9789752449718
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bireylerin yaşamına, ruhsal ve bedensel iyiliğine doğrudan dokunması sebebiyle sağlık hizmetleri, bir ülkede en çok önem verilmesi, sürekli takip edilerek geliştirilmesi gereken hizmetlerdendir. Şüphesiz ki bu hizmetin sağlayıcılarından olan özel hastanelerin yükümlülüklerinin ve bunlara aykırılık halinde tarafların sahip oldukları hakların belirlenmesi, hizmetlerin standartlarının ve sağladıkları faydaların artırılmasında önemli rol oynar. Son dönemlerde gerek özel hastane gerekse başvuran hasta sayısındaki artış ve hasta hakları ile tüketici haklarını düzenleyen mevzuatla ilgili bilinçlenme sonucunda sağlık hukuku alanındaki uyuşmazlıklar da artmış; bu alanda nitelikli eser ve güncel içtihatlara daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.
Bu kitap da bir atipik sözleşme türü olan hastaneye kabul sözleşmelerinden "Tam Hastaneye Kabul Sözleşmesi" incelenmiş; bu sözleşme kapsamında özel hastanelerin hastalara karşı yükümlülüklerine detaylı olarak yer verilmiş. Bu yükümlülüklerin karşılığı olan hasta hakları da yine çalışmamız kapsamında ele alınan konulardandır. Zengin bir kaynakça ve emsal Yargıtay kararları içeren kitap ile gerek özel hastaneler gerekse hastalar bakımından faydalı olunması amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özel Hastane Kavramı, Hastaneye Kabul Sözleşmesinin Diğer Sözleşme Türleriyle Karşılaştırılması, Hukuki Niteliği, Tarafları ve Çeşitleri
.
Tam Hastaneye Kabul Sözleşmesinde Tarafların Hukuki Yükümlülükleri
.
Hasta Hakları
.
Hastaneye Kabul Sözleşmesinin İhlali, Sorumluluk Türleri, Tazminat ve Dava Hakkı
.
Hastaneye Kabul Sözleşmesinin Sona Ermesi
Kitapla İlgili Kategoriler