Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çanakçıoğlu  - Kitap

Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları

2. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
620
Barkod:
9789753533645
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
360,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı; muhasebe öğrenimi gören öğrencilere, muhasebe teorisi ve dönem sonu uygulamaları hakkında temel bilgileri vermektir. Diğer taraftan, üniversiteden sonra muhasebe mesleği ile ilgili yapılacak çeşitli sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de, bir kaynak niteliğindedir.
Bu amacı gerçekleştirmek için kitapta; envanter işlemleri ile ilgili olarak hem mevzuatımızdaki yasal çerçeve anlatılmış, hem de Tekdüzen Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği çerçevesinde varlık, kaynak, gelir tablosu ve maliyet hesaplarının dönem sonundaki uygulamaları hakkında çeşitli bilgiler ve rakamsal örnekler verilmiştir. Ayrıca tüm anlatılanlara ilişkin uygulamalı örnekler ve monografilere de yer verilmiştir.
Kitabın bu ikinci baskısında ayrıca dönem sonu muhasebe uygulamaları ile ilgili olarak dört adet çoktan seçmeli test soruları hazırlanmıştır. Tekrara dayalı öğrenme sürecine göre hazırlanan bu testlerde dönem sonuna ait mevzuat, hesap planı ve muhasebe kayıtları için toplam 180 adet soruya yer verilmiştir. Bütün yapılan yevmiye kayıtlarmdaki alt hesaplar ise, sadece bilgi amaçlı verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Envanter İşlemlerine İlişkin Temel Kavramlar
.
Dönen Varlıkların Envanteri
.
Duran Varlıkların Envanteri
.
Kısa Vadeli Yabancı Kaynakların Envanter İşlemleri
.
Uzun Vadeli Yabancı Kaynakların Envanteri
.
Öz Kaynakların Envanteri
.
Maliyet Hesapları
.
Temel Mali Tablolar
.
Uygulamalar