Sağlık Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması ve AB Mevzuatı ile Karşılaştırmalı Olarak Değerlendirilmesi Gözde Şimşek Küçükbasmacı  - Kitap

Sağlık Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması ve AB Mevzuatı ile Karşılaştırmalı Olarak Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Ağustos 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
165
Barkod:
9786052643792
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yaşadığımız çağda, bireyler arasında iletişimi olanaklı kılan cep telefonu, uydu alıcısı, internet ağı gibi tüm cihaz ve ağlar sayesinde, zaman ve mekan sınırı olmaksızın verileri elde etmek mümkün hale gelmiştir. Bu sistemler sayesinde verileri toplama kolaylığının yanı sıra yetkili veya yetkisiz kişilerin toplanan verilere erişimi de kolaylaşmıştır. Günümüzde verilere bu kadar kolay ulaşım sağlanması dezavantajları da beraberinde getirmektedir. İlgili kişinin verilerinin hukuka aykırı işlenmesi veya aktarılması hususları hem kişinin maddi, manevi zarar görmesine sebep olacak hem de toplumda endişeye neden olacaktır. Kişisel verilerin önemi ülkemizde yeni yeni benimsenen bir konu iken kişisel sağlık verilerinin önemi yakın zamanda dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile herkes tarafından daha iyi anlaşılmıştır.
Çalışmamızda doktrinde yer alan tartışmalara, yasal düzenlemelere, yargı kararlarına ve güncel haberlere yer verilerek kişisel sağlık verilerinin korunması hususunda katkı sağlanmaya çalışılmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler