Tapu – Fen İşlemleri Hüseyin Koçak  - Kitap

Tapu – Fen İşlemleri

5. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
501
Barkod:
9786050648003
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
550,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tapu-fen işlemleri, kadastro çalışmaları sonucu oluşturulan parsellerin üzerinde, mal sahiplerinin talepleri sonucu, meydana getirilen değişikliklerin, kadastro haritalarına ve tapu siciline işlenmesi faaliyetini içermektedir.
Bir yatırım yapılabilmesi için yatırıma konu arazinin sınırlarının tam olarak bilinmesi, arazinin bir bölümünün ayrılması, başka parsellerle birleştirilmesi, yapılan inşaat nedeniyle cinsinin değiştirilmesi gereklidir. İşte bu hususlar tapu-fen işlemlerinin konusudur.
Tapu-fen hizmetleri, mal sahiplerine hizmet veren, kadastroyu güncel tutan hizmetlerdir. Bu hizmetler günümüzde kadastro müdürlükleri tarafından yerine getirilmekte ve sonuçları tapu müdürlükleri tarafından tapu siciline tescil edilmektedir.
Bu çalışmanın, başta kadastro müdürlükleri ve tapu müdürlüklerine, serbest çalışan harita mühendislerine, belediyelere, gayrimenkulün teknik yönüne ilişkin adli ve idari ihtilafların çözümüne yardımcı olabilmesi açısından hukuk çevrelerine, eğitime katkı amacıyla harita ve kadastro öğrencilerine faydalı olacağına inanılmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kadastro Çalışmaları
.
Kontrollük İşlemler
.
LİHKAB İşlemleri–Talebe Bağlı İşlemler
.
Kadastro Müdürlüğünce Yapılacak İşlemler
.
Kadastro Paftalarının Güncellenmesi
.
251 Soru 251 Cevap
.
Mevzuat