Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir Mary Warner Marien  - Kitap

Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
216
Barkod:
9789750407017
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
650,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu değerli kitap, fotoğrafçılığın tarihini hem bilim ve teknolojinin hem de değişen toplumsal koşulların, felsefelerin, sanat hareketlerinin ve estetiğin doğurduğu fikirlerle biçimlenmekte olan buluşların tarihi olarak ele alır.
Kitap, fotoğraf makinesinin atası olan kamera obskuradan başlayarak dagerotip, kalotip, siyanotip, fotogram gibi yöntemlerle fotoğraf makinesi olmadan üretilen ilk fotoğrafları; kolodyum, teneke tip, albümin, gümüş jelatin, platin, gum bikromat gibi ilk baskı türlerini; dijital çağdan önce ortaya çıkan Polaroid’i ve sonra da Kodachrome’u ayrıntılarıyla anlatarak fotoğrafın geçirdiği evrimi gözler önüne sermektedir.
Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir, fotoğrafla ve sanatın her dalıyla ilgilenenlerin yanı sıra iletişim ve medya dünyasından herkesin büyük bir ilgiyle okuyacağı, bugün yaşanan olguların kökenlerini ve nedenlerini kavrayacağı eşsiz bir eser.
Özenle yayına hazırlanan kitap, büyük boy ebatta kaliteli sanat kağıdına basılmış, renkli ve siyah-beyaz 300’den fazla fotoğraf ve resim içermektedir.