Süper Bağlantılı İnternet, Dijital Medya ve Tekno–Sosyal Hayat Mary Chayko  - Kitap

Süper Bağlantılı

İnternet, Dijital Medya ve Tekno–Sosyal Hayat

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
304
Barkod:
9789753535069
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
220,00
İndirimli (%10):
198,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Süper bağ(lantı)lı toplumda yaşamak ne anlam ifade ediyor?
Mary Chayko bu kitabında ilgi duyduğu sosyoloji, iletişim, psikoloji, medya ve teknoloji araştırmaları literatüründen kavrayışları bir araya getirerek; dijital teknoloji ve toplum hayatını irdelemektedir.
Yazar modern tekno-sosyal hayatın anlaşılabilmesi için anahtar anlayışlar ve kavrayışların birleştirilebilmesi amacıyla birbiriyle kesişen farklı alanlardan bulguları bir araya getirmektedir. Birbirini takip eden bölümlere içerik sağlamak için internet ve dijital/mobil/sosyal medya tarihi hakkında ilgi çekici bir giriş yaparak, dünyanın tamamının süper bağ(lantı)lı olmadığını ayırt ederek, yüksek-teknolojili toplumlar ile teknolojik bakımdan daha az gelişmiş olanlar arasında ki karşılaştırmayı yapmaktadır.
Dijital teknolojinin modern enformasyon çağının şekillenmesine nasıl yardımcı olduğu; enformasyon paylaşımı ve gözetim; dijital sosyalizasyon ve benliğin gelişimi; dijital eşitsizlikler; küresel etkiler ve internet ile dijital medyanın sosyal kurumlara etkisi gibi konuları bağımsız bölümlerde ele alarak değerlendirmektedir. Bölümlerde ilgili konuların örneklendirilmesi için yazar tarafından gerçekleştirilmiş olan yüz-yüze ve elektronik posta görüşmelerinden alıntıları içermektedir. Sonuç olarak internet, sosyal medya ve mobil cihazlardan etkilenen, çağdaş sosyal hayatın çığır açan bir analizi ile karşılaşmaktayız.
Yazarın açık, sade münazaraları ve disiplinler arası sentezi Süper Bağ(lantı)lı kitabını enformasyon ve iletişim teknolojisinin işin içine girmesiyle birlikte, sosyal hayatın nasıl etkilendiğini araştıran tüm ilgililer için gerekli bir kaynak metin haline getirmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)