Viyolonsel için Sol El Teknik Çalışmaları Serpil Umuzdaş  - Kitap

Viyolonsel için Sol El Teknik Çalışmaları

1. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
44
Barkod:
9786053644613
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
96,00
İndirimli (%10):
86,40
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalgı çalışmak, çalgıda teknik ve müzikal becerilerin gelişimi amacıyla, eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. Çalışılan yapıtın amacını ve gereğini bilmek, o amaca ulaşmada ilk koşuldur. Müzikalitenin ve icranın gelişmesini sağlayacağından, ilgili teknik becerilerin kazanılmış olması önemsenmektedir.
Viyolonsele yönelik teknik çalışmalar içeren ve Türkçe anlatımlı önbilgiler veren metot niteliğinde bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu bulgulayan araştırmalardan hareketle yaptığım bu çalışma ders notları olarak da düşünülebilir.
Çalgıdaki en temel boyut olan teknik becerilerin kazanılmasına yönelik öneriler içeren bu çalışmayı planlama aşamasında, teknik becerileri derinlemesine irdeleme amacıyla yaptığım güncel bir araştırmaya göre; Türkiye’deki viyolonsel öğrencilerinden oluşan geniş bir örneklemin, çoğunlukla sol el teknik beceriler konusunda zorlandıkları gözlenmiş, sol el çalışmalarının yer aldığı bu kaynağın çalışmalarına ve yayımlanmasına öncelik verilmiştir.
Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Müzik Öğretmenliği Lisans Programı öğrencilerin teknik düzeyleri dikkate alınarak hazırlanmış bu kılavuz ile yaşanan sol el teknik sorunlarının büyük ölçüde çözülebileceği düşünülmektedir.