Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Borçlanılması ve Türkiye'deki Emeklilik Hakları Cihan Orhan  - Kitap

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Borçlanılması ve Türkiye'deki Emeklilik Hakları

1. Baskı, 
Temmuz 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
180
Barkod:
9789944265218
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sosyal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyetinin en temel ödevlerindendir. Bu bağlamda da, çeşitli önlemler alınmaya çalışılmıştır. Bunlardan ilki, çeşitli ülkelerle yapılan Sosyal Güvenlik Sözleşmeleridir. Zaman içeri­sinde bu hakkın, hangi ülkede olursa olsun yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımıza tanınması amacıyla 30.5.1978 tarihinde 2147 sayılı Kanun ka­bul edilmiştir. Bu Kanunun uygulamadaki sorunlara yeteri kadar çözüm ge­tirememesi nedeniyle, değişikliklere ihtiyaç duyulmuş ve 2147 sayılı Kanun yerini, aynı adı taşıyan ve 8.5.1985 tarihinde kabul edilen 3201 sayılı Kanu­na bırakmıştır. Bugüne kadar da anılan Kanunlarla oluşturulan ve tezimizde ayrıntılı inceleyeceğimiz bu sistemde birçok değişiklik meydana gelmiştir.
Dünyanın çeşitli yerlerinde yıllarca anavatanlarından uzak, zor koşul­larda yaşayan vatandaşlarımızı, anavatanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti­nin kendilerine tanıdığı sosyal güvenlik hakkı konusunda bilgilendirmeyi zevkli bir ödev sayan bilinçle, iş bu tez konumuzu seçtik. Bu bağlamda te­zimizde borçlanma, aylık bağlanması, yurda kesin dönüş koşulu gibi konula­ra açıklık getirmeye, uygulamadaki sorunları göstererek çözüm yollarının bulunmasında naçizane öneriler sunmaya ve 2008 yılı içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen 5510 sayılı " Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası" Kanunu ile getirilen değişiklikler konusunda vatandaşlarımızı bilgilendir­meye çalıştık. (Giriş'ten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yurt Dışı Hizmet Borçlanmasının Koşulları
.
Yurda Kesin Dönüş Koşulu ve Sigortalılığın Geçerliliğinin Tespiti Davaları
.
Yürürlüğe Girecek Olan 5510 Sayılı Kanunun Getirdiği Yenilikler ile Yürürlükteki Mevzuatın Karşılaştırması
.
Önceden Açılarak Kaybedilen Davalara İlişkin Kesin Hüküm Sorunu
.
Değişik Kurumlarda Geçen Hizmet Sürelerinin Birleştirilmesi
.
Konuya İlişkin Doktrindeki Görüşler ve Yargıtay Kararları
.
Örnek Dilekçeler