Bilişsel Bilimler El Kitabı Doç. Dr. Ulaş Başar Gezgin  - Kitap

Bilişsel Bilimler El Kitabı

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x26
Sayfa:
335
Barkod:
9786054827152
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, Türkiye'de oldukça yeni sayılabilecek disiplinlerarası bir alana, bilişsel bilimlere bir giriş olarak okunabilecek ya da ders kitabı olarak kullanılabilecek bir yapıt.
'Bilişsel Bilimler ya da Yanıtlı-Yanıtsız Sorular Demeti, Bilgisayarlar Düşünebilir mi?', 'Şaşkın Beşer ve 25 Şeker: Düşler, Avukatlar, Çekik Gözlüler, "Ben Demiştim Zaten"ciler ve Diğerleri', 'Turing Salonu'ndan Çince Odası 'na': Makineler Düşünebilir mi ya da Makineler Uzman Olabilir mi?' 'Bilişsel Bilimlerden Önce Bilimle ve Bilim Felsefesiyle Hesaplaşmak', 'Yoksa Her insan, (Bilişsel) Bilimci mi?', 'Dil mi Düşünceyi Belirler, Düşünce mi Dili Belirler, Yoksa ikisi Özdeş midir?', Duygular: İçli Robotlar, Kalpsiz İnsanlar ve 'Duygusal Zeka', 'Yaratıcılık: Gizemli Olmayan Bir Etkinlik' gibi bölüm başlıklarına sahip olan çalışma, ekler bölümündeki çeşitli metinlerle birlikte, oldukça zengin bir içerik sunuyor.
Araştırmacının çeşitli konulardaki konferans bildirilerine ve akademik makalelerine ek olarak, konuyla ilgili başka çalışmaları da sunuluyor. Kitap, bir bilişsel bilim terimleri sözlüğü; derleme ve türetme karşılıklar sözlüğü ve yazarın tüm yapıtlarının bir dökümünden oluşan Gezgin Kaynakça ile son buluyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilişsel Bilimler ya da Yanıtlı–Yanıtsız Sorular Demeti
.
Bilgisayarlar Düşünebilir mi?
.
Şaşkın Beşer ve 25 Şeker
.
Turing Salonu'ndan Çince Odası 'na
.
Bilişsel Bilimlerden Önce Bilimle ve Bilim Felsefesiyle Hesaplaşmak
.
Yoksa Her İnsan, (Bilişsel) Bilimci mi?
.
Dil mi Düşünceyi Belirler, Düşünce mi Dili Belirler, Yoksa İkisi Özdeş midir?
.
Duygular: İçli Robotlar, Kalpsiz İnsanlar ve Duygusal Zeka
.
Yaratıcılık: Gizemli Olmayan Bir Etkinlik
.
Sonuç: Yorumlar, Eleştiriler, Yanıtlar